Китай скасував сотні рейсів через повернення коронавіруса

DPA повідомляє, що кілька сотень рейсів були скасовані сьогодні в північно-східному Китаї в спробі впоратися з новим збільшенням числа інфікованих коронавірусом (COVID-19).

Офіційна китайська газета Global Times повідомила, що сьогодні вранці було скасовано в цілому 412 рейсів в і з міста Далянь в провінції Ляонін, що становить майже 80 відсотків повітряного руху аеропорту.

Раніше Китай оголосив сьогодні, що зареєстровано 61 новий випадок інфікування коронавірусом, 57 з яких заразилися в країні. З них 14 знаходяться в Ляоніні і два в сусідній провінції Цзілінь.

Новий кластер людей, інфікованих COVID-19, пов’язаний з місцевим заводом з переробки морепродуктів в місті з населенням близько 7 мільйонів чоловік.

“Місцева влада ізолювали всі тісні контакти співробітників компанії і заблокувала територію, в результаті чого місто опинилося в «військовому» положенні”, – повідомляє місцева влада.

У віддаленій західній провінції Синьцзян, де відбулося недавнє відродження вірусу, за останні 24 години було зареєстровано 41 нове зараження.

Повідомлялося також про чотирьох нових випадках імпорту до Внутрішньої Монголії, Фуцзянь і Сичуань.

Китай в значній мірі взяв під контроль нову пандемію коронавіруса за допомогою жорсткої заходів з тих пір, як вірус вперше з’явився в центральній частині Ухані в кінці 2019 року. Не дивлячись на це, виникли нові вогнища інфікованих.