Французький автомобільний гігант нарощує обсяги продажів

Автомобілебудування в Європі – великий сектор економіки, який дає можливість заробити величезному числу працівників не тільки з країн Європейського Союзу. Французький автомобільний концерн Renault у 2017 році зробив крок вперед щодо нарощування виробництва, продажі автомобілів зросли більше ніж на 6%, а це в умовах жорсткої конкуренції з багатьма світовими виробниками відмінний показник, середні європейські показники зростання продажів легкових автомобілів складають 4%.

автомобильный концерн Renault Такі гарні результати, яких досягли французькі автовиробники в цьому році пояснюються тим, що компанії вловили основні тенденції зростання популярності окремих типів машин, асортимент був розширений за рахунок розробки і збільшення виробництва позашляховиків, які в наш час серед споживачів набирають все більшу популярність, на ці види автомобілів припадає 40% ринку. Компанія Renault за перше півріччя 2017 року отримала операційний прибуток у 1,82 мільярда євро.

У минулому році, ставши більш прибутковою, компанія інвестує в нові виробництва, найнято понад 3500 співробітників у Франції, хоча на початку року планувалося створити 1000 нових робочих місць. Розвиток сектора автомобілебудування в даний час потребує все більших інвестицій, по суті в цій галузі економіки відбувається подвійна революція: розробка автономного водіння і електроавтомобілів.