Запрошуючи гостей до своїх домівок, французи повинні носити маски

Люди, які запрошують друзів до своїх домівок, повинні носити маски, провітрювати свій будинок після відвідування і дезінфікувати контактні поверхні, такі як дверні ручки. Про це заявив директор Головного управління охорони здоров’я Франції.

Виступаючи вперше після закінчення суворого карантину 11 травня, Джером Саломон попередив людей триматися на відстані, зустрічаючись з друзями і родичами, яких вони не бачили вже кілька тижнів.

«Вірус все ще тут і він смертельний», – сказав він.

На дев’ятий день після закінчення 55-денного карантину число нових інфекцій значно не збільшилася в порівнянні з останніми тижнями карантину.

Вчора було зареєстровано 524 нових випадки захворювання, а з початку зараження це число склало 143 427. Це збільшення склало 0,4 відсотка, що значно нижче середнього показника в 0,8 відсотка за останні два тижні карантину.

У перші два тижні після введення режиму суворої самоізоляції 17 березня кількість інфекцій збільшувалася на 15-20 відсотків в день. Пік був 31 березня, коли було зареєстровано 7578 нових випадків зараження.

Ознакою зниження тиску на французьку систему охорони здоров’я є скорочення числа людей, госпіталізованих з COVID-19.