Сотні тисяч на площах Франції в пам’ять про вбитого вчителя

Вся Франція оплакує вбитого в результаті теракту вчителя історії. Тисячі людей зібралися в різних місцях Франції, щоб вшанувати пам’ять Самуеля Патті. У п’ятницю на нього напав ісламіст за те, що він показав своїм учням карикатури з пророком Мухаммедом, щоб пояснити, що означає свобода слова.

Величезний мітинг пройшов на площі Республіки в Парижі. Крім тисяч громадян там був і прем’єр-міністр Жан Кастекс, а також лідери основних політичних партій і союзів.

«Тепер ми повинні забути про всі інші битви. Ми повинні об’єднатися і показати згуртованість проти ворога, який хоче тероризувати і розділяти нас. Однак ворог зазнав невдачі. Ми не боїмося і не розділимося»,- сказав Жан-Люк учасникам мітингу.

Демонстрації, присвячені пам’яті Патті пройшли також в Ліоні, Тулузі, Страсбурзі, Марселі, Ліллі та Бордо.

На даний момент 11 чоловік були арештовані в рамках розслідування вбивства професора. Президент Франції Еммануель Макрон також відвідав місто Конфлан-Сент-Оноре, де було скоєно злочин. Головний обвинувачений у злочині Абдулла Анзор – чеченець.

Лідер руху «Бунтівна Франція», депутат Жан-Люк Меланшон, назвав ситуацію «ненормальною», коли вчитель весь тиждень отримував погрози, і це не викликало ніякої реакції з боку влади. “Це недопустимо. Контррозвідка і поліція повинні були вчасно нейтралізувати нападника»,- заявив він.