Китай закликав лідерів G-7 перестати брехати на країну

Китай засудив спільну заяву лідерів країн-членів G7 (США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії), які переслідували Пекін по ряду питань.

Вчора лідери G7 закликали Китай поважати права людини в переважно мусульманському регіоні Сіньцзян, закликали підтримувати високий ступінь автономії Гонконгу і підкреслили важливість миру і стабільності в Тайванській протоці.

Посольство Китаю в Лондоні заявило, що воно категорично незадоволено і категорично проти згадок Синьцзяна, Гонконгу і Тайваню, які перекручують факти і розкривають «зловісні наміри кількох країн, таких, як Сполучені Штати».

У посольстві додали, що хоча пандемія COVID-19 все ще поширюється, а світова економіка розвивається повільно, міжнародному співтовариству необхідна єдність і співпраця всіх сторін, а не політика «кліки» для сіяння розбіжностей.

Китайське посольство в Лондоні наполягало на тому, що Китай – мирна країна, яка виступає за співпрацю, але також має свої червоні лінії.

«Не повинно бути ніякого втручання у внутрішні справи Китаю, репутація Китаю не повинна бути обмовлена, і інтереси Китаю не повинні бути ущемлені», – додали в китайській дипломатичної місії в Лондоні.

«Ми будемо рішуче захищати наш національний суверенітет, безпеку і інтереси і будемо рішуче боротися з будь-якою несправедливістю і посяганнями, що нав’язуються Китаю», – йдеться в заяві.

«Велика сімка» повинна робити більше для розвитку міжнародного співробітництва, а не штучно створювати конфронтацію і тертя », – заявило посольство Китаю.