Париж і Марсель оголошені зонами підвищеного ризику коронавируса

Сьогодні французький уряд оголосив Париж і Марсель, а також їх околиці зонами підвищеного ризику зараження Covid-19, що дає владі право вводити місцеві обмежувальні заходи, щоб зупинити поширення інфекції, повідомляє Reuters. Оприлюднений указ став наслідком різкого зростанням числа людей, інфікованих коронавірусом у Франції за останні два тижні.

У Франції вчора другий день поспіль зареєстровано більше 2500 нових випадків коронавируса. Останній раз такі цифри називалися в середині квітня, коли країна перебувала під одним із найсуворіших карантинів в Європі.

Рішення уряду дає місцевій владі в Парижі та південно-східному департаменті Буш-дю-Рон право обмежувати пересування людей і автомобілів, доступ до суспільного і повітряного транспорта, доступ до громадських будівель, а також закривати ресторани, бари та інші заклади.

Париж і Марсель в останні дні вже зробили обов’язковим носіння захисних масок в людних громадських місцях.

Вчора ввечері Великобританія оголосила, що з завтрашнього дня введе 14-денний карантин для всіх, хто прибуває з Франції через зростання нових інфекцій.

Нідерланди і ще чотири країни також були додані в карантинний список Великобританії, в який тепер входять Іспанія та Бельгія.

Оголошення Парижа і Марселя зонами підвищеного ризику може мати серйозний вплив на туризм, оскільки це може змусити інші країни ізолювати своїх громадян, які повертаються з цих місць.