Королева Єлизавета II зустрінеться з Байденом 13 червня

“Королева Великобританії Єлизавета II зустрінеться 13 червня у Віндзорському замку з президентом США Джо Байденом”, – повідомив Букінгемський палац, цитований CNN.

Зустріч монарха з Байденом і першою леді Джилл Байден відбудеться під час візиту президента до Сполученого Королівства на майбутньому саміті G-7, який почнеться двома днями раніше.

Це буде перша велика зустріч королеви зі світовим лідером після смерті її чоловіка, принца Філіпа, в квітні. Це відбудеться через рік після того, як більшість її особистих зобов’язань було відкладено через пандемію коронавіруса.

Після сходження на престол в 1952 році королева зустрічалася з 12 президентами США, починаючи з Дуайта Ейзенхауера, а зовсім недавно з Дональдом Трампом.

Під час свого правління 95-річний монарх зустрічалася з усіма президентами Сполучених Штатів, крім Ліндона Джонсона.

В останні роки вона обмежила свої міжнародні поїздки, і зустрічі зі світовими лідерами стають все більш рідкісними.

Королева зустрілася з колишнім президентом Трампом під час його державного візиту до Сполученого Королівства в 2019 році, після чого Трамп сказав, що він «дуже весело провів з нею час».

Байден раніше зустрічався з принцом Чарльзом, спадкоємцем британського престолу, під час візиту до Вашингтона в 2015 році. У той час Байден був віце-президентом адміністрації Обами.

Саміт G-7 почнеться 11 червня в графстві Корнуолл, на південному заході Англії. Минулорічний саміт був скасований через пандемію.