Фінляндія вводить обов’язковий 14-денний карантин для всіх, хто прибуває з країн високого ризику

Фінляндія вводить обов’язковий 14-денний карантин для всіх, хто прибуває з країн високого ризику, повідомляє AFP з посиланням на BTA.

Обов’язковий двотижневий карантин буде застосовуватися до людей, які прибули з країн, де за останні 14 днів зареєструвано від восьми до десяти нових випадків коронавируса на 100000 жителів. Також будуть проводитися випадкові тести. Недотримання двотижневого карантину буде караеться тюремним ув’язненням на термін до трьох місяців або штрафом, заявила міністр у справах сім’ї та соціальних справ Фінляндії Кріста Кіуру.

В даний час правила карантину поширюються на більшість країн світу, за винятком 25 держав, включаючи Італію, Японію, Грецію і Норвегію, де число інфікованих залишається низьким.

Фінська влада ввела нові заходи після того, як 24 з 157 пасажирів авіарейсу, що прибув з Скоп’є (Північна Македонія) дали позитивний результат на COVID-19, повідомляє Reuters. Можливість добровільно пройти тест була надана в аеропорту фінського міста Турку в суботу для пасажирів, які прибувають рейсом з Скоп’є, після того як влада виявила, що двома основними джерелами нещодавніх спалахів коронавирусной інфекції в Фінляндії були рейси з Північної Македонії та Румунії (Бухарест), повідомила журналістам Кіуру. Після того, як було зареєстровано вкрай низьке число випадків зараження коронавірусом на початку літа, за останні сім днів фінська влада повідомила про 135 нових випадків.

Кіуру сказала, що нещодавнє збільшення числа інфікованих в Фінляндії пов’язано з вихідцями з Балкан.

Загальна кількість інфікованих в Фінляндії становить 7601 особа, а число загиблих – 333 людини.