ЄС виключив шість країн зі списку безпечних подорожей через коронавірус

ЄС виключив шість країн, включаючи США, з «білого списку» Covid напрямків, в які туристам дозволено в’їзд без обмежень, у вигляді обов’язкового карантину.

“Більшість країн ЄС знову відкрили свої кордони для американців в червні в надії врятувати літній туристичний сезон, хоча більшості з них було потрібно пройти негативний тест перед поїздкою. Однак США не відповіли на такий підхід взаємністю”, – пише Guardian.

«Білий список» ЄС передбачає менше 75 нових випадків в день на 100 000 чоловік за попередні 14 днів.

За даними Університету Джона Хопкінса, в США зареєстровано найбільшу кількість інфікованих у світі за 28 днів. Ізраїль, Косово, Ліван, Чорногорія і Республіка Північна Македонія також були виключені зі списку безпечних країн ЄС через різке збільшення числа випадків захворювання Covid.

У поточний «білий список» входять: Албанія, Вірменія, Австралія, Азербайджан, Боснія і Герцеговина, Бруней-Даруссалам, Канада, Японія, Йорданія, Нова Зеландія, Катар, Республіка Молдова, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Південна Корея, Україна та Китай.

Державам-членам також рекомендується поступово скасувати обмеження на поїздки в спеціальні адміністративні райони Китаю – Гонконг і Макао. Рекомендації не носять обов’язкового характеру.