Україна, Великобританія та Польща об’єднуються проти загрози з боку Росії

“Великобританія, Польща та Україна готують тристоронній пакт для зміцнення регіональної безпеки перед російською загрозою”, – повідомляє Reuters.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмігаль на спільній прес-конференції зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким.

Зі свого боку, Моравецький заявив, що Польща допоможе Україні постачанням газу та зброї у вигляді тисяч артилерійських боєприпасів, легких мінометів, переносних зенітно-ракетних комплексів та безпілотників-розвідників.

Він закликав Німеччину не запускати газопровід «Північний потік – 2», оскільки проект має серйозні ризики для безпеки в Європі.

Польський прем’єр попередив, що Берлін дає в руки Путіна зброю, якою він потім може шантажувати всю Європу.

Польща та Великобританія запропонували допомогу Україні у її конфлікті з Росією, оскільки останніми тижнями Москва зосередила десятки тисяч військовослужбовців біля українського кордону.

Вчора увечері Київ також відвідав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Про створення нового формату співпраці трьох країн уперше згадала міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у своїй заяві в Австралії 21 січня. Вона сказала тоді, що співпраця між Великою Британією, Польщею та Україною обговорювалася під час візиту Зеленського до Лондона у грудні минулого року.