В Євросоюзі планують удосконалити візову інформаційну систему

З метою оперативного реагування на питання, пов’язані з міграцією і більш чітким контролем за зовнішніми кордонами, Єврокомісія планує модернізувати та вдосконалити візову інформаційну систему (VIS).

«З модернізацією візової інформаційної системи ми будемо усувати недоліки в наших інформаційних системах і надавати прикордонникам інформацію, необхідну їм для належного виконання своєї роботи. Європа не є фортецею, але нам потрібно знати, хто перетинає наші кордони», – заявив єврокомісар з питань міграції Дімітрос Аврамопулос.

 Еврокомиссар по вопросам миграции Димитрос Аврамопулос

Серед пропонованих нововведень планується розширення бази для перевірки даних – всі заявки для надання візи повинні будуть одночасно проходити через всі системи інформаційного контролю Євросоюзу.

На думку експертів Єврокомісії така всеосяжна, різностороння перевірка дасть можливість виявити недобросовісних заявників, які для отримання візи можуть ховатися під новими іменами.

Також пропонується поліпшити обмін даними й інформацією: прикордонники зможуть швидко визначити не прострочена віза або дозвіл на проживання іноземного громадянина, який використовується для перетину зовнішніх кордонів Шенгенської зони.

VIS – база даних, у якій міститься вся необхідна інформація про тих, хто подає заявку на видачу шенгенської візи. Вона забезпечує зв’язок прикордонників на зовнішніх кордонах ЄС і консульств країн-членів по всьому світу.

Джерело: www.eurabota.ua