Нові пункти пропуску будуть побудовані на кордоні з європейськими державами

Протягом декількох років на кордоні з чотирма державами, які є членами Євросоюзу будуть побудовані нові пункти пропуску, про це повідомив один з керівників прикордонної служби Василь Серватюк.

 Василий Серватюк фото

На прес-конференції, яка була присвячена підсумкам дії безвізового режиму між Україною та ЄС, заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк детально розповів про плани поліпшення руху через кордон та збільшення пропускної спроможності пунктів переходу кордону, враховуючи, що українські громадяни і надалі будуть подорожувати в країни Європейського Союзу у великій кількості, чому сприяє і безвізовий режим.

Він повідомив про підписання низки важливих угод про відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Румунією «Красноїльськ» та «Дяківці», які почнуть працювати до кінця цього року.

Згідно з державною програмою збільшення пропускної спроможності прикордонних пунктів заплановано протягом наступних кількох років побудувати нові, реконструювати старі пункти, поліпшити інфраструктуру, відремонтувати дороги. Також планується відкриття залізничного пункту пропуску на угорській ділянці державного кордону.

«Я думаю, що до 2020 року на українсько-польській, словацькій, угорській та румунській ділянках державного кордону з’являться досить багато нових пунктів пропуску і будуть модернізовані всі існуючі», – додав високопосадовець.

Джерело: www.eurabota.ua