Євросоюз серйозно розглядає варіант виходу Великобританії без угоди

Голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив днями, що необхідний реалістичний підхід до стану переговорів щодо Brexit.

Глава Европейской Комиссии Жан-Клод Юнкер

Враховуючи можливі ризики у зв’язку з імовірним провалом переговорів і не підписанням угоди з виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу, розробляючи новий бюджет, ЄС повинен бути підготовлений до такого сценарію розвитку подій.

Ці заяви Юнкер зробив в ірландському парламенті після обговорення майбутнього режиму британсько-ірландської кордону. Як наголосив високопосадовець, відсутність угоди з Brexit для обох сторін переговорів небажаний розвиток подій, але такий варіант на сьогоднішній день не можна повністю виключити.

Бюджет ЄС, який почне працювати після закінчення перехідного періоду в 2021 році, дозволить значно зменшити негативні наслідки домовленості щодо британсько-ірландської кордоні. Крім цього, Юнкер заявив, що не допустить ситуації, коли офіційний Лондон міг би використовувати це питання для фактичної можливості доступу до єдиного ринку Євросоюзу після виходу зі складу організації.

Джерело: www.eurabota.ua