Знання яких мов допоможе у працевлаштуванні

Українці часто шукають роботу за кордоном, навички спілкування і письма іноземною будуть значним плюсом. Більшість вивчав англійську, німецьку або французьку в школі або інституті, але просунутого рівня не досягла.

 izucheniye inostrannykh yazykov

Зазвичай так відбувається через відсутність мотивації або належного рівня навчання. Для роботи зі знанням мови знадобиться теоретичне освіта, практичні навички та підтвердження у вигляді сертифіката.

Робота без знання мови

В інтернеті розміщено багато вакансій, зайняти які можуть україно-чи російськомовні (оголошення Росії, Польщі, Чехії, Литви та інших сусідніх держав). Це пропозиції для різноробочих на будівництві, зустрічаються й інші: помічник на кухні, молодший спеціаліст на заводі і промисловості, прибиральниця, помічник в теплицях і збирач врожаю. Зростання на таких посадах» нічого чекати, адже підвищення відбувається на основі поліпшення навичок працівника. Для цього потрібні language skills, що з англійської перекладається як «мовні навички».

Топ-5 мов для роботи за кордоном

Можна вивчити багато іноземних мов, але краще зосередиться на перспективному для отримання бажаної посади. У п’ятірку таких входять:

  1. Англійська. Міжнародний, «діловий», а тому універсальний.
  2. Польський. У цю країну найпростіше відправиться на заробітки, залишитися жити.
  3. Німецький. На сайтах пошуку роботи за кордоном розміщені вакансії Німеччини та Австрії. Там розвинені сфери журналістики, сучасних технологій, маркетингу.
  4. Чеський. В країні лояльно ставляться до жителів інших країн СНД, часто запрошують працівників середньої ланки.
  5. Китайський. Схід – перспективний напрямок і багато вакансій. Сьогодні туди відправляються багато вчителів, танцюристів, співаків і айтішників.

Сертифікати для підтвердження знання мови

Об’єктивно визначити рівень володіння англійською, німецькою або іншою мовою допоможе не випадкові тест в інтернеті, а CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) – Загальноєвропейська система оцінки знань.

Рівні в цій програмі діляться на 6:

  • А (А1 і А2) – елементарне знання,
  • B (B1 та B2) — самостійне,
  • C (C1 і C2) – вільний.

Важливо визначитися, який необхідний для прийому на ту чи іншу посаду.

Вимоги іноземних роботодавців роботодавців

Вакансії містити чіткі умови для шукачів. Якщо потрібне знання мови, уточнюйте запитуваний рівень.

 chetkiye usloviya

Для сезонних працівників, робітників будівництва сертифікат може не знадобиться, проте рівень А – бажаний. Для взаємодії з людьми (офіціант, хостес, няні, гувернантки, менеджери) важливий сертифікат Ст. Заняття начебто журналістки, програмування, викладання вимагають впевнене володіння, сертифікат С. В останньому випадку роботодавець може самостійно перевірити відповідність зазначених у такому документі даних реальної ситуації.

Недороге навчання новій мові

Новачкам буде нескладно вчити з «нуля», тим більше, що сьогодні для цього створено багато ресурсів. Зверніть увагу на громадські заходи, на кшталт безкоштовних пробних уроків, майстер-класів, кінопоказів. В цьому році Гетте Інститут в Україні пропонує піднімати рівень знання німецької, відвідуючи виставки та інші заходи. Також відкриті курси при різних посольствах. При нестачі грошей і часу – користуйтеся веб-сайтами зразок duolingo.com, lingualeo.com. Телеканали порталу Youtube, наприклад Поліглот або Engvidcom також безкоштовні і підходять новачкам і людям, яким потрібно закріпити раніше отримані знання.

Робота зі знанням мови і кар’єрне зростання

Просування по кар’єрних сходах цікавить бажають налагодити своє фінансове і статусне положення. За кордоном це робити складніше, ніж в Україні, але результат набагато краще.

 jaz3

Варіант – почати вивчати мову будинку, а далі вже в країні, куди поїдете влаштовуватися на роботу. В Європейських країнах холдинги, наприклад, часто пропонують корпоративні курси з великим знижок, а найчастіше – безкоштовно. Невеликі компанії можуть надати знижку на відвідування курсів або репетитора. Коли для роботи обов’язкові мовні навички – не варто зволікати, відкладати, шкодувати на це потрібні ресурси.

Відеоогляд як знання мови допоможе влаштуватися на хорошу роботу

У цьому відео піде мова про те, для чого вчити мову і в якому обсязі. А також як його знання допоможе у працевлаштуванні.

Вкладаємо гроші і час в своє майбутнє

Робота за кордоном – потенційно вигідну справу. Важливі знання та вміння (у т. ч. освіта) здобувача. Економити на вивченні потрібного для отримання посади предмета не варто в разі необхідності в короткі терміни показати максимальний результат. Три-чотири індивідуальних уроків обійдуться близько тисячі гривень. Курси з групами в 8-10 осіб коштують від чотирьох тисяч за семестр. Рівень А1 можна досягається вже за місяць-два регулярних занять. Візьміть ситуацію в свої руки і досягайте успіхів.