Робота водієм за кордоном вимагає певних знань і стажу роботи

Робота водієм за кордоном манить шоферів з України. І це неспроста. Цей вид діяльності, допомагає поліпшити матеріальний стан, побачити світ і пізнати культуру іншої держави. За межі Батьківщини відправляються як люди без стажу, на робочі посади, так і професіонали. Прикладом тому – робота водієм за кордоном.

 работа водителем за границей

А ось в яку державу податися, які там заробітні плати, режим відпочинку, розберемося нижче.

Вимоги до водіїв

Незалежно куди збираєтеся поїхати, вимоги скрізь однакові. Можете влаштуватися водієм шкільного автобуса або водити різні види будівельних машин. А можливо далекобійником або ж перевізником небезпечних вантажів. Роботодавець бажає бачити відповідального, з міцним здоров’ям, без шкідливих звичок шофера. Крім цих особистих якостей, потрібні:

  • міжнародне посвідчення водія А, В, С або D;
    досвід як мінімум рік. Але, багато хто воліє брати людину «за баранку» зі стажем від п’яти, а то і більше років;
  • знання мови. Далекобійники у своєму роді дипломати, адже вести переговори і спілкуватися з людьми потрібно щодня. Якщо рівень усної та письмової мови не ідеальний, то краще спочатку вдосконалюватися, або тільки тоді «вирушати» на здобуття;
  • Навички роботи з тахографом. Тобто, водій повинен вміти користуватися електронними картами, розбиратися в накладних та іншої документації. Тепер автоматично повертаємося до попереднього пункту. Водій повинен знати структуру міжнародних накладних: вміти читати, заповнювати і не один десяток раз перевіряти їх.

Удостоверение водителя

З особистими якостями на цьому закінчимо. А ось що потрібно мати з собою, збираючись їздити за бугром.

Перелік необхідних документів:

  • водійське посвідчення;
  • картка тахографа;
  • результати тесту по психотехніці;
  • свідоцтво про закінчення курсів;
  • дозвіл на роботу.

Графік робочого часу водія в Європі

В Європі облік трудових годин інакше, ніж на Україні. Графік роботи водія в Європі повинен строго дотримуватися. Дозволяється перебувати в машині не більше восьми годин на день. Хоча трапляються девятичасовые або навіть десятичасовые зміни.

Тахограф

Їхати в такому режимі, дозволяється не більше двох днів на тиждень, інакше це серйозне порушення з боку наймача. Протягом 7 днів, за кермом дозволено перебувати до 56 годин. Запропоновано що через кожні чотири з половиною години, водій зобов’язаний робити перерву на 45 хвилин. На роботі водій за кордоном зобов’язаний відпочивати не менше 11 годин на добу.

 Основные функции тахграфа

Вам не доведеться підміняти колегу і пахати ще добу без перепочинку. За виконання графіка роботи та відпочинку водія за кордоном стежить тахограф.

Рейтинг держав з найбільшою винагородою

Попрацювати водієм може кожен у кого є необхідні документи. Попит на таких фахівців великий. Досить зайти на сайт офіційного працевлаштування і самі в цьому переконаєтеся. Вирушайте в: Польщу, Чехію, Словенію, Естонію, Швеція і навіть в Англію чи ФРН. Запросити досвідченого водія також ради компанії в Італії, Ірландії, Хорватії та Угорщини. Працювати водієм за кордоном можна де завгодно. А ось куди краще поїхати, що б урвати максимальні гроші, розберемо нижче.

Де краще умови

Добре платять в Англії, Німеччині, Швеції і Фінляндії. Тут, шофер запрацює від 1100 до 5000 €. Якщо конкретно, то:

1. Англія пропонує працівникам заробітну від 1400 до 5000, іноді трапляються винятки у розмірі 7000 €. Зрозуміле, що відпочивати при такій зарплаті явно не вийде.

2. Німеччина не так щедра, але може похвалитися гідною оплатою. Заробити тут ви можете до двох з половиною тисяч зелених. Також іноді підприємці оплачують житло і їжу трудівникам. Хороший бонус, адже ні для кого не секрет, що харчуватися і жити за кордоном, за свій рахунок дуже накладно.

3. Фінляндія також готова добре заохотити і заплатити до 2300 €.

4. Менше дає зарплату для водіїв з першої категорії Швеція. Вона не бідна, але в ній, ви отримаєте до 1700 EUR.

Варто відзначити, що водії з особливим графіком або ж ті, хто перевозить вибухонебезпечний вантаж, можуть отримувати набагато більше. Щоб стати професіоналом, необхідно пройти курс і здати тест, в результаті якого ви будете мати право перевезення небезпечних вантажів.

Приглашение на работу в Польшу
Гідна зарплата в Словенії, Чеської і Польської республіках. Працюючи тут, можете розраховувати від 1000 до 3000 євро/місяць. Але, величезним плюсом роботи водієм в Польщі, є те, що українська і російська мови мають схожість з польським, і отже ви легко і без спеціальних навичок будете розуміти тексти супровідних документів. І також водії категорій В і С можуть претендувати на підвищену винагороду за роботу. Іноді зарплати сягають трьох, а то й п’яти тисяч у валюті.

Отже, більш докладно.

Перше, по праву займає Словенія. Тут ви заробите десь 20000 євро в рік. Непогано.

Друге дістається Естонії. Попрацювавши тут, поліпшити своє матеріальне становище в середньому на 18000 доларів/рік.

Третє поділяють Польща і Чехія на двох, так як мають дуже схожі зарплати. Крутячи кермо в одній з цих країн, зможете заробити від 1000 до 1600 $/місяць. Також є наймачі, які пропонують високу оплату, але разом з тим же і завантажений режим роботи.

Також хочемо зазначити, що показники приблизні. Роботодавці частенько, в індивідуальному порядку обговорюють умови праці, від яких безпосередньо залежить, скільки будете отримувати.

Ще одним показником для зарплати, як згадували вище, є соціальний захист трудового колективу, харчування та проживання. Часто зустрічаються підприємці, які обіцяють нижче оплату, але в той же час оплачують квартиру і харчування. Поряд з цим, інші компанії пропонують зарплату на пару сотень євро вище, але зате, живете і харчуєтеся ви самі по собі. Що вибрати? Подумайте самі, скільки йде грошей на їжу і житло,де люди отримують до десяти тисяч євро в місяць. Не одна сотня, а то й тисяча. Так що, в гонитві за грошима і економією, будьте розсудливими, і вибирайте правильний, відповідний варіант.

Де почати працювати водієм, вибір за вами

Питання, судячи з попередніх прикладів, напевно риторичне. Природно туди де добре платять. Але ось заковика в тому, що для роботи в Англії або Німеччині без знання мови шлях буде закритий. А от Польща та Словенія рада прийняти іноземних громадян до себе. Мови схожі з нашими рідними тому для повного розуміння вам знадобиться мало часу. Що стосується письмової мови, то з нею ви швидко розберетеся. Не мине й тижня, як зможете адекватно, для сторонніх вух, висловлюватися.

Робота за кордоном це шанс покращити матеріальний стан, і в той же час побачити світ навиворіт. А для водіїв це приваблива пропозиція. Так як виконуючи таку ж роботу, як і в рідному місті, зможете більше отримувати за працю. Щоб відправитися в іншу країну, природно, знадобиться певний перелік документів. А саме: що підтверджують особистість та вміння, а також відсутність судимості і проблем зі здоров’ям. Тому досить крутити баранку за копійки, вирішуйте і змінюй життя кардинально. Де працювати водієм за кордоном вирішувати вам.