В чому полягає робота журналіста за кордоном

Професія журналіста потрібною за кордоном. За одну статтю журналіст навіть віддалено може заробити 50-100 доларів. Якщо переїхати і влаштуватися в іншу країну в ЗМІ, заробіток з часом може зрости до середньої зарплати менеджера великої фінансової компанії. В чому полягає робота журналіста за кордоном і як влаштуватися у велику компанію російськомовному?

Робота журналістом для зарубіжних журналів

Більшість починають писати статті для зарубіжних журналів у своїй країні, адже вакансія журналіст хоч і потрібна більшості сайтів, але отримати роботу іноземцю дуже складно. Вам необхідно лише ідеальне знання мови, на якому буде опублікована ваша стаття, оригінальна ідея і грамотне її розкриття. Знайти список іноземних журналів не складе праці. Навіть у “Вікіпедії” в описі професії журналіста є список журналів під конкретну статтю.

Работа журналиста за границей освещение событий
Контакти, вакансії для журналістів розташовані в кінці журналу або на офіційному сайті. Якщо ви не можете знайти контакти, значить видавці не працюють із зовнішніми авторами. Для початку відправте список з 5-10 тим, на які ви хотіли б опублікувати статтю. Якщо хоч одну тему з тим схвалять, з’ясуйте основні нюанси і вимоги, вивчіть формат журналу, тільки після цього починайте писати текст.
За статтю в журналі позаштатному автору заплатять близько 50 доларів. Далі розрахунок йде за кількістю опублікованих статей. Після успішної роботи позаштатним автором ви можете перейти на постійну роботу безпосередньо в офісі компанії.
Важливо! Враховуйте специфіку окремого журналу і менталітет країни, для якої готуєте матеріал.

Поради:

  • вкажіть у резюме досвід роботи в журналістиці, зробіть портфоліо своїх статей;
  • власні статті можна пропонувати роботодавцям через інтернет на біржах копірайтингу.

Вакансії для журналістів на цій сторінці.

Як вибрати ЗМІ

Робота журналістом може бути як позаштатної, так і в офісі компанії. Тим не менше для початку необхідно вибрати журнал. За кордоном журналісту надається величезний вибір для публікацій, але складність полягає в кількості бажаючих опублікувати свій матеріал.

вакансия для журналистов в зарубежных СМИ
Поради при роботі з іноземним журналом:

  • знайти список журналів ви можете ввівши відповідний запит в пошуковій системі;
  • зайдіть на сайт журналу в розділі “контакти” легко знайдете пошту головного редактора або його помічника;
  • для початку спробуйте опублікувати мінімум одну статтю для того, щоб подивитися реакцію редактора і читачів.

Якщо стаття буде користуватися популярністю у читачів вам відразу запропонують місце штатного журналіста у виданні. У зворотному випадку напишіть редактору про бажання працювати штатним автором.
Вирішіть яким саме ви хочете працювати журналістом, адже публікація статей це далеко не єдина частина професії.

Поділ професії журналіста

Робота журналістом підрозділяється на різні види, кожним з яких надаються окремі вимоги.

Репортер

Роботу журналістом можна знайти на кожному сайті, але основною є робота репортером. Обов’язок репортера полягає в донесенні інформації до громадськості. До них надаються такі вимоги:

  • ідеальне знання мови як в письмовому, так і усному вигляді;
  • збір останніх новин;
  • вміння подати себе в кадрі;
  • уміння шукати та знаходити нові, свіжі новини.

Вакансия журналист требует ответственного отношения к работе

Для репортера в іноземних компаніях важливі мовні навички і освіта, отримане саме в їхній країні. Пошук свіжих новин та вихід в ефір першим ось головна характеристика щасливого репортера. Діяльність репортера пов’язана з деяким ризиком і його треба враховувати.

Оглядач

Частіше оглядачі потрібні в спорті і політиці. До них особливі вимоги як до особистості, серед яких:

  • енергійність і ерудованість;
  • розуміння менталітету народу.

В оглядачі потрапити складніше, адже вони з часом завойовують популярність, стають знаменитостями, про що мріє кожна людина, тому рівень конкуренції великий.

Автор статей

Спочатку робота журналістом асоціюється з автором статей. Тут існують дві вимоги: грамотність і вища освіта. В університетах відпрацьовуються навички для написання універсальних матеріалів і під конкретний стиль журналу. Зарубіжні журнали мають в штаті коректорів, але виправляти помилку за помилкою ніхто не буде, тому грамотність має величезне значення.

Спортивный репортёр
Робота журналіста за кордоном полягає в розумінні менталітету і освіти в іншій країні. Освіта в цій сфері відрізняється величезною практикою і знайомствами, чого немає в нашій країні. Якщо ж не можете або не хочете отримувати там освіту, як мінімум варто пройти відповідні курси. Знання менталітету жителів це головне в роботі журналіста, тому вивчайте поведінку людей, їх гумор, звички.