Робота і вакансії в Сінгапурі

Сінгапур – це невелика острівна держава в південно-східній частині Азії, розташована між Індонезією і Малайзією. Високий рівень життя населення, розвинена економіка і якість соціального забезпечення приваблюють в країну велику кількість трудових мігрантів з усього світу. Населення Сінгапуру в 2017 році становить трохи менше ніж 5,7 млн осіб. При цьому офіційно в країні працює понад 1,3 млн іноземців та бізнесменів, а також функціонує понад 7 тисяч транснаціональних компаній.

Робота в Сінгапурі для українців у 2017 році – це відмінна можливість підвищити рівень добробуту і переїхати в одну з найбільш успішних країн планети. Найбільша кількість вакансій для іноземців на сінгапурському ринку праці представлені в сфері інформаційних технологій, медицини, туристичної галузі, фінансовому та банківському секторі.

Робота в Сінгапурі

Безробіття в Сінгапурі в 2017 році не перевищує 2%, корупція практично відсутня, а ідеальна інфраструктура і сприятливий інвестиційний клімат створюють умови для ефективного ведення бізнесу. Уряд всіляко сприяє залученню кваліфікованих іноземних працівників, що тільки зміцнює місцеву економіку. Далі, дізнаємося про процедуру працевлаштування в Сінгапурі, доступних вакансіях і зарплатах у 2017 році, а також основних варіантах пошуку робочого місця.

ЗМІСТ

  1. Працевлаштування в Сінгапурі для іноземців
  2. Як знайти роботу в Сінгапурі. Пошук вакансій.
  3. Вакансії та зарплата в Сінгапурі в 2017 році

Працевлаштування в Сінгапурі для іноземців

З метою ведення професійної оплачуваної діяльності на сінгапурської території іноземцю необхідно отримати робочу візу в дипломатичному відомстві Сінгапуру в своїй країні. Для цього потрібно заздалегідь знайти роботодавця, підписати трудовий контракт і отримати дозвіл на роботу. Залежно від кваліфікації, рівня заробітної плати та сектора економіки місцеві закони передбачають різні види дозволів для працевлаштування іноземців.

Види дозволів на роботу в Сінгапурі

  • Висококваліфіковані фахівці. Дозвіл видається іноземним працівникам з вищою освітою і досвідом. Заробітна плата повинна становити не менше 3,3 тисячі доларів на місяць. Наприклад, це можуть бути керівники компаній або менеджери вищої ланки, а також підприємці, що відкривають в Сінгапурі власний бізнес.
  • Досвідчені працівники з кваліфікацією середнього рівня. Вимоги до щомісячної оплати праці починаються від 2,2 тисячі доларів. Наприклад, дозвіл цього типу видається трудовим мігрантам для роботи в будівництві, на виробництві, у сфері послуг або розваг (готелі, нічні клуби, казино, бари), а також домашньому персоналу.
  • Студенти й стажисти. Дозвіл на роботу в Сінгапурі надається іноземним студентам для проходження практики або тимчасового працевлаштування. Зазвичай термін обмежується 6 місяцями, а рівень заробітної плати повинен бути не менше 3 тисяч доларів на місяць. Але є й винятки.

Працевлаштування в Сінгапурі для іноземців

Працевлаштування фото

Крім основних видів дозволів на роботу, описаних вище, право на працевлаштування в Сінгапурі мають близькі родичі трудових мігрантів, в тому числі, подружжя, діти та батьки, а також члени сім’ї сінгапурських громадян або постійних жителів цієї країни. Крім того, іноземні студенти, які проходять навчання в навчальних закладах Сінгапуру, можуть офіційно підробити.

Спочатку дозвіл на роботу в Сінгапурі видається на термін до одного року з правом продовження. На деякі види вакансій, за винятком висококваліфікованих фахівців, передбачені спеціальні квоти. Зазвичай компанія не може мати в штаті більше ніж 20% працівників з-за кордону, також квоти передбачені для окремих галузей економіки.

Офіційна інформація про вимоги до іноземних працівникам і докладний опис дозволів на роботу представлена на урядовому порталі міністерства праці Сінгапуру – mom.gov.sg.

Як знайти роботу в Сінгапурі. Пошук вакансії.

Для успішного пошуку роботи в Сінгапурі для українців, білорусів та інших іноземців з країн СНД у 2017 році важливо оцінити свої конкурентні переваги та запастися терпінням. У більшості випадків, володіння англійською мовою має бути на високому рівні, навіть у сфері некваліфікованої праці. Робота в Сінгапурі без знання мови – це в основному нелегальне працевлаштування на свій страх і ризик.

Кваліфікація, досвід і навички іноземця матимуть вирішальне значення для зацікавленості роботодавця. Диплом європейського навчального закладу або стаж роботи в Європі цілком можуть істотно підвищити шанси претендента. Дуже важливо мати гарне здоров’я. До речі, проведення медичного обстеження є обов’язковою умовою для отримання дозволу на роботу та оформлення робочої візи в Сінгапур.

Складіть грамотне лаконічне резюме та супровідний лист, для прикладу беріть рекомендації місцевих спеціалізованих ресурсів (посилання див. Нижче). Коротко опишіть свої сильні сторони та навички. Пройдіть спеціальну перевірку через урядовий онлайн-сервіс – services.mom.gov.sg. Це не гарантує 100% впевненість в пошуку вакансії, але дасть певне розуміння про право на роботу в Сінгапурі.

Спілкуйтеся з іноземцями, які мають досвід роботи в Сінгапурі на форумах і в соціальних мережах. По можливості відвідайте країну по туристичній візі. Використовуйте професійну соціальну мережу – linkedin.com. Багатьох вакансій немає у відкритому доступі, тому звертайтеся до сінгапурських роботодавців безпосередньо. У Сінгапурі величезна кількість великих компаній, наприклад, Shell Eastern Trading, Exxon Mobil, Wilmar International і багато інших.

Відвідайте офіційний сайт сінгапурської служби зайнятості – careers.gov.sg. Читайте місцеві газети, наприклад, Straits Times. Якщо самостійно знайти роботу в Сінгапурі не вийде, зверніться в одне з місцевих кадрових агентств. Для пошуку використовуйте сайт Асоціації агентств зайнятості Сінгапуру aeas.org.sg або ресурс yp.sg.

Вакансії та зарплата в Сінгапурі в 2017 році

Пошук вакансій фото

За рівнем ВВП на душу населення Сінгапур посідає 6-е місце в світі. Економіка країни стрімко розвивається, причому в різних напрямках. Все це створює величезну конкуренцію на місцевому ринку праці, особливо серед іноземців. Проте влаштуватися на роботу в Сінгапурі може будь-який закордонний працівник, в тому числі громадяни пострадянського простору.

Вакансії в Сінгапурі для українців у 2017 році доступні в сфері IT, туризмі, готельно-ресторанному бізнесі, потрібні медичні працівники, фармацевти, інженери, будівельники, фінансисти, банкіри, фахівці морських професій і деякі інші працівники. Варто відзначити, що популярних у жителів країн СНД некваліфікованих робочих місць в Сінгапурі не так багато.

Припустимо, знайти роботу нянею на сінгапурському ринку праці практично неможливо, в основному подібні вакансії віддаються громадянам Малайзії. Робота в Сінгапурі для дівчат доступна в модельному бізнесі, а також в розважальних закладах, барах, нічних клубах, наприклад, потрібні танцівниці. Причому робота цілком пристойна і з гідною заробітною платою. Серед українських чоловіків є попит на досвідчених програмістів.

Середня заробітна плата в Сінгапурі в 2017 році близько 4 тисяч доларів на місяць. Офіційна мінімальна заробітна плата в країні не встановлюється, все прописується індивідуально в трудових контрактах. Іноземці цілком можуть розраховувати на 2-3 тисячі доларів і вище, залежно від професії. Справедливості заради треба сказати, що повсякденні витрати в Сінгапурі дуже високі.