Населення Чехії збільшується, завдяки українцям

Згідно оновлених даних Статистичного управління Чехії, населення країни збільшилося майже на 28 тисяч осіб.

Імміграційні процеси, які спостерігаються не тільки в Чехії, але і практично у всіх країнах Європейського союзу, дають можливість багатьом країнам підтримувати число жителів на колишньому рівні і навіть трохи збільшувати.

За підсумками 9 місяців 2018 року населення Чехії склало близько 10,4 мільйонів осіб, збільшившись на 28 тисяч осіб. Головний фактор приросту – міграція.

З січня по вересень в країну приїхало 43 тисячі іноземних громадян, на 10 тисяч більше, ніж за три квартали 2017 року. Якщо врахувати, що за цей час виїхало 17 тисяч осіб, виходить, що населення Чехії збільшилося тільки за рахунок іноземних громадян на 26 тисяч осіб.

Українці за кількістю прибулих уже традиційно на першому місці – майже 9 тисяч осіб.

Наші співгромадяни, які живуть і працюють в Чехії, вносять значний вклад в розвиток і зростання економіки країни. Згідно зі статистичними даними, іноземні працівники відправили з Чехії 1,9 мільярда євро. З них українці – близько 600 мільйонів євро, але, як стверджують багато економічних експертів, реальна сума набагато більше, оскільки багато українців воліють перевозити гроші самостійно або передавати іншими способами.

Нагадаємо, соціологічне дослідження, проведене співробітниками Центру Разумкова, показало, що кожен п’ятий українець найближчим часом планує працевлаштуватися в одній із зарубіжних країн.

Джерело: news.eurabota.ua

04.01.2019