Країни світу скасовують Covid-обмеження

Останніми тижнями вся наша увага була звернена до подій так чи інакше пов’язаних з війною в Україні. За цей час тема ковідних обмежень відійшла, м’яко кажучи, на другий план. Тим не менш, за цей час багато що встигло змінитися – намітилася тенденція до спрощення і повної скасування Covid-обмежень, що діяли раніше.

Зазначимо, що для українців, які змушені втекти від війни, всі обмеження на в’їзд до країн Європи скасовані.

До вашої уваги пропонується список 12 країн (не тільки європейських), які спростили вимоги до в’їзду:

Італія

З 1 квітня Covid-сертифікати не потрібні для відвідування більшості місць на відкритому повітрі, а з 1 травня – для закритих приміщень.

Німеччина

З 20 березня в країні скасували більшість обмежень по ковіду: маски залишаться обов’язковими лише у медичних клініках та будинках для людей похилого віку.

Великобританія

З 18 березня скасовані (https://t.me/tripmydream/7276) обмеження на в’їзд, що залишилися, включаючи і ПЛР-тести для не щеплених туристів.

Греція

З 15 березня не потрібно заповнювати PLF-форму для пасажирів.

Мальдіви

З 13 березня на Мальдівах вже не вимагають ПЛР-тести у не щеплених туристів. Також скасовано вимогу про маски.

Маврикій

З 12 березня скасувно необхідність пред’являти ПЛР-тест для вакцинованих туристів. А ось тест після прибуття залишається обов’язковим.

Нідерланди

Усередині країни скасують вимогу про маски в громадському транспорті та ковід-сертифікати для відвідування громадських місць. А з 23 березня планують зняти усі обмеження.

Румунія

З 8 березня, як і в Греції, більше не потрібно заповнювати анкету перед вильотом

Франція

З 14 березня у Франції більше не потрібно надавати докази вакцинації при відвідуванні барів, ресторанів, стадіонів, театрів та заходів. Також скасовано масочний режим.

Таїланд

З 1 квітня скасовує (https://t.me/tripmydream/7259) вимогу про ПЛР-тести, зроблені до відправлення до країни. Для в’їзду випробування все ще потрібні.

В’єтнам

В’єтнам із 15 березня відкрився для іноземних туристів. Для в’їзду потрібен негативний ПЦР-тест, а після прибуття потрібно здати експрес-тест.

Камбоджа

З 17 березня вакцинованим мандрівникам не потрібно показувати тести. Проте не щеплених, як і раніше, очікує карантин протягом 14 днів.

Джерело: https://t.me/tripmydream