Добрі новини. Є ознаки уповільнення поширення COVID-19 в Європі

Як повідомляє французька преса, директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клуг зазначає, що поширення нового коронавіруса в Європі сповільнилося.

«Хоча ситуація все ще досить тривожна, ми починаємо бачити обнадійливі ознаки»,- заявив Клюге на прес-конференції, що транслювалася в Інтернеті з Копенгагену.

“В Італії, яка є європейською країною, що найбільше постраждала від коронавіруса, спостерігається невелике зменшення нових випадків зараження, хоча ще рано говорити про те, що пандемія досягла свого піку”, – сказав він.

ЄРБ ВООЗ, яка несе відповідальність за територію від Атлантики до Тихого океану і налічує 53 країни, такі як Росія і Андорра, вже зареєструвала 220000 випадків коронавірусної інфекції і 11987 випадків смерті.

Клюге зазначив, що близько 60 відсотків інфікованих і 70 відсотків смертей від коронавірусу в світі відбуваються в Європі.

У той же час глава Європейського бюро ВООЗ заявив, що безпрецедентні заходи щодо стримування поширення коронавіруса виграли час для країн на континенті і знизили тиск на їх системи охорони здоров’я.