Сеул перевіряє домашніх кішок і собак на COVID-19

Влада південнокорейської столиці запустили тестування на коронавірусну інфекцію у домашніх кішок і собак з симптомами захворювання. Про це повідомив представник мерії Сеула Пак Ю Мі, якого цитує ТАСС.

За її словами, програма була схвалена владою після того, як кілька тижнів тому в місті Чинджу на півдні країни був підтверджений випадок зараження домашньої кішки коронавірусом.

Пак Ю Мі зазначила, що тест на коронавірус проводитиме мобільна бригада лікарів на чолі з ветеринаром. Тестувати потрібно тільки кішок і собак з такими симптомами, як жар, кашель, задишка і виділення з носа і очей.

Якщо у вихованця діагностовано захворювання, викликане коронавірусом, його необхідно помістити на карантин на 14 днів у будинку господаря або в спеціальній установі.

Пак Ю Мі зазначила, що поки в світі не зареєстровано жодного випадку передачі коронавіруса від домашніх тварин людині. Однак в якості запобіжного заходу вона рекомендувала тримати тварин на відстані не менше двох метрів від перехожих під час прогулянки.