Сьогодні британці вирішують своє майбутнє на дострокових виборах

Сьогодні виборці Великобританії голосують на дострокових парламентських виборах, які вирішать долю Брекзіта і майбутнє країни на тривалий період вперед. Голосування було запропоновано прем’єр-міністром Борисом Джонсоном, який не зміг провести свою операцію з Brexit.

Близько 46 мільйонів британців мають право голосу.

Лейбористи і консерватори визначають голосування як «найважливіше для покоління». Обидві сторони мають різні плани щодо Brexit і як витрачати державні гроші.

Повідомлення прем’єр-міністра Бориса Джонсона виборцям полягало в тому, що консерваторам потрібно тільки ще 12 місць, щоб виграти більшість. Для цього їм потрібно 326 місць в 650-місцевому парламенті. В даний час вони мають тільки 298 і покладаються на підтримку маленької Північноголландскої юніоністської партії.

Дослідження, проведене у вівторок ввечері, показує, що Джонсон отримає більшість, але з набагато меншою кількістю місць в порівнянні з опитуваннями, проведеними два тижні тому.

Виборчі дільниці відкрилися о 9:00 і закриються опівночі за Києвом, коли екзит-пол дасть перші вказівки на результат.

Крім Консервативної партії Джонсона і лейбористів Джеремі Корбіна, сильний запит на більшість в парламенті також дає партія Ліберал-демократів, які виступають проти Brexit.