Теракт в Пакистані з десятками вбитих і поранених студентів

В результаті потужного вибуху бомби в ісламській школі на околиці міста Пешавара на північному заході Пакистану загинули щонайменше вісім студентів і ще 136 отримали поранення.

Поліція повідомляє, що попереднє розслідування передбачає, що бомба вибухнула через кілька хвилин після того, як була залишена підозріла сумка. Кілька студентів знаходяться в критичному стані. Є побоювання, що число загиблих може збільшитися. “Влада заявляє, що вчителі та персонал медресе (ісламської теологічної семінарії) знаходяться серед поранених”, – повідомляють світові інформаційні агентства.

“Напад стався, коли відомий релігійний діяч читав лекції про іслам в головному залі мечеті Зубайр”,- повідомив поліцейський Вакар Азім. За його словами, попереднє розслідування показує, що бомба вибухнула через кілька хвилин після того, як в медресі залишили сумку. Поліція повідомляє, що під час нападу було використано не менше п’яти кілограмів вибухівки.

Багато родичів зібралися в міській лікарні леді Рідінг, куди на машинах швидкої допомоги та інших транспортних засобах відвезли загиблих і поранених студентів. За офіційною інформацією, серед поранених є і афганські студенти, які навчаються в семінарії.

Прем’єр-міністр Пакистану Імран Хан засудив терористичний акт і закликав владу забезпечити найкращу медичну допомогу постраждалим. «Я хочу запевнити свій народ в тому, що ми притягнемо до відповідальності терористів, винних в цьому», – сказав він. Напад засудила опозиційна партія країни, яка проводить мітинги, щоб змусити уряд Хана піти у відставку.

Поранений студент Мохаммад Сакиб, 24 роки, сказав зі свого лікарняного ліжка, що коли релігійний діяч Рахімула Хакані читав вірші з Корану, він раптово почув оглушливий шум, а потім закричав і побачив закривавлених студентів, прохаючих про допомогу.

Інший свідок, 24-річний Саїд Ула, сказав, що під час вибуху в головному залі семінарії знаходилося до 500 студентів.