США готові віддати за Гренландію мільярди доларів

Світова громадськість гаряче обговорює новину про можливу покупку острова Гренландія нинішньою американською адміністрацією. Повідомляється, що право власності на нинішню суверенну датську територію може обійтися США в мільярди доларів.

Джерела повідомляють, що в команді президента Трампа вирішили запропонувати Копенгагену одноразову виплату за Гренландію, а також щорічну ренту в розмірі 600 мільйонів долларів.

Відзначимо, що в Данії обурилися планами США придбати їх територію і не мають наміру навіть обговорювати можливість продажу своєї далекої території, що омивається Атлантичним і Північним Льодовитим океанами.

Читайте також: Більшість німців проти санкцій відносно Росії

На даний момент джерела з Білого дому не розголошують суми одноразової виплати за Гренландію. Однак, передбачається, що за острів Данія може отримати кілька мільярдів доларів. Також не повідомляються умови можливої ​​співпраці між Америкою і Данією.

Нагадаємо, що інформація про плани по придбанню острова адміністрацією Трампа з’явилася минулого тижня. США мають намір посилити свої геополітичні позиції в регіоні і отримати доступ до природних ресурсів регіону.