Новини України за останній час говорять про те, що Польща обмежить в’їзд в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією

Уряд Польщі має намір ввести обмеження на імпорт автомобілів в Україну. Це пов’язано з труднощами з прикордонним рухом і значним збільшенням терміну тривалості очікування на пунктах контролю на кордонах.

image29831717_3a91628be2ee2f66005e39dc66d5de29

Новини України за останній час говорять про те, що значне скупчення авто на всіх ділянках державного кордону між Україною і Польщею пов’язано з тим, що відповідно до вітчизняного законодавства, українці, які володіють авто на іноземних номерах, повинні перетинати кордон не рідше, ніж раз у 5 днів.

В офіційному повідомленні Міністерства фінансів Польщі зазначено, що введення обмеження на експорт авто в Україну пов’язано з тим, що масштаби черг на українсько-польському кордоні вражають. Так, протягом року українських власників авто під іноземним номерами перетинають кордон, мінімум, 4,5 мільйонів разів.

Детальніше про те, що українські водії можуть отримати права міжнародного зразка, ми розповідали в ЦІЙ СТАТТІ.

Така величезна кількість авто, які змушені перетинати кордон раз в 5 днів, природно призводять до виникнення величезних черг на пунктах держ. контролю й значно ускладнюють роботу всієї системи пограниченого руху.

Нагадаємо, що українці масово купують авто на іноземних номерах заради економії. Так, машина, зареєстрована в іншій країні, обійдеться в рази дешевше, ніж в Україні. Крім того, така схема дозволяє обійти необхідність сплати різних податків і зборів.

Читайте також:

1.Уряд побудує за угорські гроші нову дорогу для того, щоб українцям було зручніше виїжджати на роботу за кордоном

 

 2.Стало відомо, які країни на роботу за кордоном українці їдуть найчастіше

3.На кордонах з ЄС підвищені заходи безпеки і українцям варто готуватися до черг і ретельним перевіркам

4.В Україні знову почали працювати польські консульства

5.Перетнути кордон на авто стало ще дорожче