У Чехії визнають велику роль українців у розвитку країни

Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс заявив, що представники уряду і бізнесмени визнають величезну роль українських трудових мігрантів в стрімкому економічному розвитку країни.

Зокрема посол розповів: «Якби не українці, то такої Чехії, яку бачите сьогодні, не було б. Руками українців була побудована така Чехія, починаючи з 1990-х років. Це приємно чути, з одного боку, але з іншого, хочеться, щоб так само побудували й Україну».

Уряд Чехії на ділі показує зацікавленість в українських працівниках. На сьогодні квота, що виділяється на прийом українців становить 40 тисяч робітників на рік. Однак чеські роботодавці заявляють, що цього недостатньо і вимагають від свого уряду збільшення квоти. Адже за статистикою в Чехії не вистачає понад 200 тисяч працівників.

За словами українського посла, «на сьогодні в Чехії працює близько 140 тисяч українців, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання в країні».

Українці не лише їдуть працювати до Чехії. Збільшується і число українських мандрівників. Так, за словами посла «в 2019 році, в порівнянні з 2018-м, кількість туристів з України зросла на 30 відсотків. Це найбільше зростання серед інших країн».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед іммігрантів в Чехії українці найчисленніша група іноземних працівників після словаків.

Рівень заробітних плат в Німеччині підвищується вже шостий рік поспіль. У минулому році зарплата збільшилася на 2,6 відсотка.