Штраф у розмірі £ 900 за ходіння без захисної маски в Туреччині

З сьогоднішнього дня, 22 червня, в Туреччині буде введено штраф в розмірі 900 турецьких лір (приблизно 131 долар США) на громадян, які не носять захисних масок в районах, де ця вимога стала обов’язковою.

У Туреччині обов’язково носити захисні маски в 48 з 81 району країни на відкритих майданчиках, а також в магазинах, кафе і ресторанах.

Серед районів, де громадяни Туреччини, а також іноземці повинні носити захисні маски, можна назвати великі міста Стамбул, Анкара, Ізмір, Бурса, Газіантеп, Адана, південно-східні райони Діярбакир, Шанлиурфа і райони східної Туреччини. У ряді районів Чорноморського регіону маски також є обов’язковими.

На морських курортах Егейського і Середземного морів, таких, як Бодрум, Кушадаси, Анталья, Аланія та інші носити маски не обов’язково.

Маски не потрібні в прикордонному місті Едірне.

Тим часом, турецька вчений зі спеціалізованої Вченої ради по боротьбі з коронавірусом, професор Левент Акан зазначив, що “турецьке суспільство байдуже до небезпеки коронавіруса”.

«У суспільстві спостерігається втома від коронавіруса, яка, в свою чергу, створює атмосферу байдужості до небезпек. Турецьке суспільство безумовно втратило контроль над заходами проти поширення коронавіруса », – сказав професор Акен в інтерв’ю Haberturk TV.