Прага знаходиться на шостому місці найбільш розвинених регіонів у ЄС

Прага в десятці найбільш розвинених регіонів Європейського Союзу, валовий внутрішній продукт на душу населення (ВВП) перевищив Стокгольм, Відень і Париж. У минулому році одна Прага справила чверть ВВП Чеської Республіки. Дані також показують, що реальні економічні показники всієї країни в минулому 2016 році склали 88 відсотків від середнього по ЄС.

Прага в десятке наиболее развитых регионов Европейского Союза«Порівняння регіональних даних за період з 1996 по 2016 рік підтвердило, що регіони з переважною часткою послуг і більш високою доданою вартістю краще забезпечені, що приводити до більш швидкого зростання заробітної плати та рівня життя», – сказав Марек Рожичек, віце-президент чеського статистичного управління. Він також підкреслив, що Прага має дуже хороші економічні показники, які дуже близькі до рівня Лондона.

Частка Міста в загальному обсязі ВВП за останні 20 років зросла з 20% до 25%, також істотно збільшився внесок в економіку країни південно-моравський регіонів. Ці показники можуть стати вирішальними аргументами для тих українців, які думають поїхати працювати в цю європейську країну.