Сполучені Штати поставлять права людини в центр своєї політики щодо Китаю.

Сполучені Штати Америки мають намір і надалі ставити права людини в центр своєї політики щодо Китаю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держдепартаменту після зустрічі держсекретаря Ентоні Блінкена з людьми, які нібито перебували у виправних таборах в Синьцзян-Уйгурському автономному районі, повідомляє ТАСС.

Блінкен висловив готовність США «працювати з союзниками і партнерами, щоб закликати до припинення» того, що, за словами Вашингтона, триває, – злочинів проти уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин в Сіньцзяні. Більш того, нинішня адміністрація має намір залучити КНР до відповідальності за подібні дії.

Погіршення відносин Пекіна з країнами Заходу викликано проблемою прав національних меншин в Китаї. Західні країни звинуватили Китай у створенні мережі виправних таборів, де до 1 000 000 уйгурів можуть бути примусово затримані і використано їх працю.

Китайська влада неодноразово спростовувала інформацію про створення мережі пенітенціарних установ в Синьцзян-Уйгурському автономному районі. Цієї весни США, Канада, ЄС і Великобританія ввели санкції відносно китайських чиновників, звинувативши їх в порушенні прав уйгурів, що спонукало Китай вжити заходів у відповідь.