Глобалізація незворотна: Китай знижує тарифи і збільшує імпорт високоякісних товарів

“Китай продовжить знижувати тарифи і розширювати імпорт високоякісних товарів і послуг”,- заявив сьогодні президент Китаю Сі Цзіньпін, пообіцявши просувати реформи і інноваційну модель зростання.

«Ми будемо і далі знижувати тарифи і інституційні витрати … і розширювати імпорт високоякісних товарів і послуг з усіх країн»,- сказав Сі.

Він додав, що Китай буде прагнути до більш якісного зростання за рахунок своєї моделі розвитку з двома циркуляціямти, рухомими технологічними інноваціями.

Сі також закликав до посилення політичної координації між міжнародними співтовариствами і заявив, що “глобалізація необоротна», і що Китай не братиме участі в «розмежування».

Стратегія «подвійного обігу» передбачає, що наступний етап розвитку Китаю буде залежати в основному від «внутрішнього обігу» або внутрішнього циклу виробництва, розподілу і споживання, підтримуваного внутрішніми технологічними інноваціями.

Президент додав, що Китай підпише пакти про вільну торгівлю з великою кількістю країн і буде просувати високоякісну ініціативу «Один пояс, один шлях».

На ключовій зустрічі минулого місяця Сі Цзіньпін та інші лідери змалювали п’ятирічний план Китаю і ключові цілі на наступні 15 років. Вони включають і мету перетворити Китай у країну з “високим рівнем доходу” до 2025 року і перетворити її в “помірно розвинену” країну до 2035 року.

У ході телефонної розмови зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив про бажання Китаю об’єднати зусилля з Росією для боротьби з глобальною гегемонією і зростаючим протекціонізмом деяких країн.

Пекін зацікавлений в активізації політичного діалогу з Москвою, в тісному узгодженні позицій з важливих питань. «Ми прагнемо разом з Російською Федерацією захищати наші спільні національні інтереси, справедливість і рівність у всьому світі»,- сказав Ван І.

Він підкреслив, що Китай має намір скористатися міцними партнерськими відносинами з Росією для боротьби з пандемією і відновлення світової економіки.