Москва не скасує мораторій на ядерні випробування

“Москва не скасує мораторій на ядерні випробування до тих пір, поки його дотримуються інші учасники Договору”,- заявила прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова.

«Росія не має наміру відмовлятися від мораторію на ядерні випробування, введеного в 1992 році, за умови, що такий мораторій сумлінно дотримується іншими ядерними державами, які є учасниками Договору про нерозповсюдження ядерної зброї», – сказала дипломат.

“Москва не виключає можливості відкликання Вашингтоном свого підпису за Договором про всеосяжну заборону випробувань”, – сказала Захарова, коментуючи повідомлення американських ЗМІ про те, що Сполучені Штати розглядають можливість відновлення ядерних випробувань.

Дипломат звернула увагу на той факт, що ця інформація з’явилася після того, як представників США на різних рівнях неодноразово звинувачували в недотриманні певних «американських стандартів» на нульовому порозі ядерних випробувань. «В принципі, схема зрозуміла: спочатку висуваються фіктивні звинувачення проти інших, а потім закладається основа для повністю готових, очевидних кроків з боку адміністрації», – сказала Захарова. «Ми не виключаємо, що Вашингтон готує таким чином громадську думку, щоб відкликати свій підпис під Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань”.