Канадські парламентарії підтримали надання Україні безвізового режиму

Постійний комітет парламенту Канади з питань оборони днями опублікував звіт під назвою «Канадська підтримка України під час кризи і збройного конфлікту».Канадская поддержка Украины во время кризиса

У документі підкреслюється, що уряду рекомендовано, щоб воно в найближчому майбутньому оголосило про розробку конкретного плану з надання українським громадянам права приїжджати в Канаду, використовуючи тільки свій біометричний паспорт.

Для поліпшення співпраці між Канадою і Україною в економічній і культурній сферах, у вирішенні парламентаріїв канадського уряду рекомендується відновити дію угоди, яке давало можливість молодим людям з України приїжджати в країну з можливістю перебування до одного року. Очевидно, що нестача молодих кваліфікованих фахівців у багатьох секторах економіки змушує законодавців приймати такі рішення. Молоді українці зможуть скористатися цією можливістю, щоб поправити своє фінансове становище, оскільки це угода передбачає можливість працевлаштування в Канаді.

Ринок праці цієї північноамериканської країни переживає перманентну брак кваліфікованої робочої сили, про що красномовно говорить рекомендація канадських парламентаріїв, фактично оголосив молодим українцям, що можна вже починати планувати поїздку.