330 осіб затримано в Білорусі під час антиурядових акцій протесту

“За даними правозахисного центру «Весна», число затриманих на вчорашніх акціях протесту в Білорусі перевищило 330 осіб”,- повідомляє ТАСС.
Список правозахисного центру, оновлений о 21.30 за місцевим часом, включає 339 осіб.

Більшість затримано в столиці Мінську – близько 220 осіб, за даними місцевої поліції. Серед заарештованих – білоруські журналісти, невролог, актриса, член економічної групи координаційної ради опозиції.

“Вчора в Мінську та інших містах пройшла акція протесту «Марш сусідів», організована в новому форматі. Демонстрантам було запропоновано зібратися у дворах, а потім приєднатися до колон невеликих груп замість звичайних великих маршів у центрі столиці”, – повідомили ТАСС.

Поліція розігнала кілька груп, кинувши гранати зі сльозогінним газом.

«Нехай всі вийдуть на вулиці свого району і побачать десятки, сотні, тисячі своїх товаришів», – закликала лідер опозиції Світлана Тіхановська, яка знаходиться у вигнанні в Литві.

Оскільки щонеділі центр Мінська блокується, багато станції метро були закриті, а мобільний інтернет був обмежений. У місті був розміщений значний контингент ОМОН, бронетехніка і водомети.

Демонстрації в країні зібрали тисячі учасників. Білоруси протестують проти переобрання президента Лукашенка 9 серпня. За підтримки Москви Лукашенко відмовляється піти у відставку. У п’ятницю він сказав, що піде у відставку, коли буде прийнята нова конституція.