На Балканах спека, місцями було вище 40 градусів

Як повідомляє Euronews, високі температури на Балканах викликали серйозні потрясіння, коли люди, втомлені від обмежень через COVID, нарешті отримали можливість вибратися з ув’язнення і насолодитися літнім часом. Літня спека на Балканському півострові відома, але зазвичай вона буває в серпні, а не в червні.

У столиці Боснії, Сараєво, сьогодні було 38 градусів тепла, а в південному місті Мостар до полудня – 41 градус.

Представники органів охорони здоров’я Боснії перейшли від попереджень про COVID до попереджень про настання спеки, оскільки очікується, що високі температури збережуться протягом усього тижня. Боснійська метеорологічна служба випустила помаранчеве попередження, що змушує багато компаній вживати заходів обережності при організації робочі зміни в години пік з 11:00 до 17:00.

У Приштині, Косово, люди шукають тіні і фонтани, щоб охолодитися при 39 градусній спеки сьогодні. Для мандрівників було випущено попередження, що закликає їх уникати непотрібних поїздок в години пік.

У Сербії надходять повідомлення про випадки падіння людей в обморок на вулицях через тепловий удар. Метеорологічна служба Сербії прогнозує, що в найближчі дні температура буде рости і досягне 40 градусів.

Також були випущені попередження про лісові пожежі, які є поширеною проблемою в літні місяці на Балканах.