Зміни в правилах виборів розглядаються в Національних зборах Болгарії

Поправки до Закону про надзвичайні ситуації, які дозволять поміщеним на карантин людям і пацієнтам в палатах Covid-19 голосувати за допомогою переносних урн під час виборів, які відбудуться 4 квітня, проходять перше читання в Національних зборах. Сьогодні вдень ними займеться юридична комісія.

Після внесення змін до закону Петиціонери з GERB і United Patriots наділяють Центральну виборчу комісію повноваженнями по розробці правил, згідно з якими пацієнти, поміщені на карантин або ті, що проходять лікування в палатах Covid-19, можуть голосувати відповідно до Виборчого кодексу – за допомогою переносних скриньок для голосування по прикладу інвалідів або на спеціально відкритих ділянках.

Співголова парламентської групи «Об’єднані патріоти» Іскрен Веселінов сказав, що вони гарантують кожному болгарину здійснювати своє право голосу, як для людей, які будуть поміщені в карантин, так і для тих, у кого закінчився термін дії документів перебування за кордоном, які вони не можуть замінити в умовах пандемії.

Перше читання змін до правил виборів, внесених в т.зв. Акт про надзвичайний стан, поставлений першим пунктом пленарного засідання в п’ятницю.