Звільнення в Бразилії через неправдиві дані по вирубці лісів у басейні Амазонки

У понеділок уряд Бразилії звільнив співробітника національного космічного агентства Inpe, чий відділ відповідає за супутниковий моніторинг тропічних лісів Амазонки.

Це відбулося всього через три дні після публікації даних про вирубку лісів в червні, які показали зростання на 25 відсотків з січня по червень 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Незрозуміло, чи пов’язана відставка співробітника безпосередньо з невірними даними. Його підлеглий, який очолює підрозділ, залишається на своєму посту.

Президент Жаір Болсонару критично налаштований по відношенню до захисників природи і прихильникам, що сприяють більшому економічному розвитку в Амазонії.

Однак недавно, намагаючись догодити європейським інвесторам, адміністрація оголосила, що заборонить використання вогню в якості практики для підготовки плантацій полів в басейні Амазонки протягом наступних 120 днів.

Джунглі Амазонки, які поширюються на багато країн Південної Америки (60% їх знаходиться в Бразилії), є життєво важливим сховищем вуглецю, який уповільнює глобальне потепління.

Тут мешкає близько 3 мільйонів видів рослин і тварин, а також близько 1 мільйона корінних жителів.