Японський аеропорт пропонує картонні ліжка пасажирам, які очікують результатів тестів на коронавірус

“Японський аеропорт Наріта підготував тимчасовий готель з ліжками та ковдрами з твердої деревини в багажному відділенні для іноземних мандрівників, які повинні залишатися в очікуванні результатів своїх тестів на коронавірус”,- повідомляє Reuters.

Хоча польоти в аеропорт Наріта різко скоротилися і йому довелося закрити одну зі своїх злітно-посадкових смуг, туди приземляються літаки, які все ще прибувають з інших країн, включаючи США і Італію. Тим, хто рибуває необхідно пройти тести на COVID-19, перш ніж відправитися у своїх справах. “Результати можуть бути готові всього за шість годин, але через затримки вони можуть зайняти два-три дні”, – повідомило джерело в міністерстві охорони здоров’я, яке просило про анонімність.

Оскільки пасажирам заборонено користуватися громадським транспортом, тим, кого не зустрічають на машині, доводиться чекати.

“Поруч з аеропортом є об’єкти, де люди можуть зупинитися. Тому картонні ліжка ще практично не використовувалися”, – додав інформоване джерело. Картонні ліжка укомплектовані матрацами та постільною білизною. Тому в разі необхідності, вони можуть бути використані пасажирами.

Минулого тижня Японія оголосила надзвичайний стан в своїх найбільш густонаселених районах для боротьби з поширенням коронавіруса.