“Міс Білорусь-2008” звільнили після 42 діб арешту

Переможниця конкурсу краси «Міс Білорусь-2008» і колишній прес-секретар брестського футбольного клубу «Динамо» Ольга Хіжінкова звільнена після 42 діб адміністративного арешту в місті Жодіно. Про це повідомляє білоруський портал tut.by.

Хіжінкова була затримана під час акції протесту 8 листопада, а 11 листопада суд засудив її до 12 діб в’язниці за участь в несанкціонованому масовому заході. Незабаром після цього Мінський районний суд засудив її ще до 15 діб за участь в акції протесту 11 жовтня.

26 листопада Мінський суд призначив Хіжінковой додаткові 15 днів. Tut.by зазначає, що це сталося через її третью участь в акціях протесту. На цей раз звинувачення було засновано на фотографіях в соціальній мережі Instagram і відеороликах.

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори, на яких, за офіційними даними Центральної виборчої комісії, переміг чинний президент Олександр Лукашенко з 80,10% голосів. На другому місці з 10,12 % – Світлана Тіхановском, яка не визнала результати голосування. Як тільки вони були оголошені, в Білорусі почалися масові акції протесту, які тривають донині.