МОК позбавив акредитації двох тренерів білорусів через Христину Тімановську

“МОК позбавив двох тренерів з Білорусі можливості тренувати олімпійську збірну через Христину Тімановську. Це сталося після спроби змусити її залишити Токійські гри. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) підтвердив, що Артур Шимак і Юрій Майсевіч покинули Олімпійське селище. Ведеться розслідування”, – повідомляє BBC.

Справа Христини Тімановської привернула увагу всього світу після того, як вона не послухалася наказу повернутися до Білорусі. Зараз вона знаходиться в Польщі, де отримала гуманітарну візу.

Білорусь говорить, що її виключили зі збірної через емоційний стан. Однак 24-річна дівчина стверджує, що це неправда, кажучи, що вона була видалена, тому що писала в Instagram про «недбалість її тренерів».

У заяві МОК говориться, що він позбавив акредитації двох тренерів «як тимчасовий захід … в інтересах благополуччя спортсменів Національного олімпійського комітету Білорусі, які все ще знаходяться в Токіо».

МОК повідомив, що була створена дисциплінарна комісія для розслідування інциденту, і що двом тренерам буде «надана можливість бути почутими».

Видалення Тімановської сталося після того, як спринтер поскаржилася в соціальних мережах на те, що її змусили взяти участь в естафеті 4х400 м, незабаром після того, як з’ясувалося, що деякі товариші по команді не можуть брати участь в змаганнях.

Тімановська наполягає, що вона «не політична дівчина» і просто хоче зосередитися на своїй спортивній кар’єрі. «Я нічого не знаю про політику. Я ніколи не була в політиці», – сказала вона.

Спринтер прокоментувала Бі-бі-сі, що хоче повернутися до Білорусі, але на даний момент це дуже небезпечно. Її чоловік також втік з Білорусі та отримав візу в Польщу, але її родичі залишилися в країні.