У Канаді через рекордні температури згоріло селище (ВІДЕО)

У Канаді лісова пожежа, що почалася після трьох днів рекордних температур, знищила більшу частину селища Літтон (Британська Колумбія) і пошкодила прилеглу гідроелектростанцію.

За заявою місцевої влади, близько 1000 чоловік були евакуйовані в західну Канаду через бурхливі пожежі. “У провінції Британська Колумбія за останні 24 години зареєстровано 62 нових пожежі”, – повідомив на прес-конференції прем’єр-міністр Джон Хорган.

“Селище Літтон, розташоване в 250 км на північний схід від Ванкувера, сильно постраждало: 90% міста було спалено, включаючи центр міста», – сказав місцевий депутат Бред Віс.

250 жителів селища були евакуйовані на наступний день після того, як була зареєстрована найвища температура в Канаді – 49,6 градуса за Цельсієм. Наказ про евакуацію також був поширений на жителів близько 100 будинків на північ від Літтона.

Мер Літтона Ян Полдерман сказав, що селище було охоплено полум’ям, перш ніж чиновники змогли узгодити місце для людей, тому багато хто почав залишати містечко на своїх авто.

“Ми також отримуємо дзвінки від людей, які шукають сім’ю і близьких, і це дійсно складно через відключення електроенергії і веж стільникового зв’язку, але ми працюємо над цим. Одна з наших проблем зараз полягає в тому, що люди їхали в різних напрямках” , – повідомив глава адміністративного округу Томпсон-Нікола Скотт Хільдебранд.

У заяві поліції Літтона йдеться, що в даний час вхід в місто для будь-кого небезпечний, і для допомоги були задіяні додаткові сотні військових.

“Ситуація постійно оцінюється, і, коли це стане можливим, ми увійдемо в цей район, щоб провести ретельний обшук, зокрема, для пошуку поранених або зниклих без вести”, – сказав командувач ВПС Британської Колумбії Дуейн Макдональд.