Замість Green Card введуть стартап-візу

Співробітники Служби імміграції та громадянства США (USCIS) отримали право на запит усіх документів, що підтверджують законність працевлаштування іноземного фахівця на новому місці, яке не було вказано при отриманні робочої візи H-1В, повідомляється на сайті uscis.gov

start up в сша

Зазвичай працівники, які приїхали з візової програмі Н-1В працевлаштовуються раніше обумовленого роботодавця, але з часом з тих чи інших причин, іноземний фахівець може змінити місце роботи. Тому в USCIS ухвалили рішення про посилення контролю законності таких випадків.

В опублікованому меморандумі чітко вказується, що відомство може запросити документи, які підтверджують, що переклад або перехід на нове місце роботи законні.

Роботодавці повинні надати контракти і трансфери працівників, які змінили місце роботи. Також заявник повинен мати документи, які доводять, що іноземний працівник працює за фахом і, що він буде підтримувати відносини з працівником протягом дії візи Н-1В.

Всі ці нововведення йдуть у фарватері президентського указу, спрямованого на підтримку і захист американських інтересів працівників. Порушення роботодавцями імміграційного законодавства США шкодить інтересам американських робітників і спеціалістів, які працевлаштовуються за візою Н-1В, наголошується в меморандумі Служби імміграції та громадянства США.

Нові правила почали діяти з 22 лютого цього року.

Джерело www.eurabota.ua