“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт у Відні

“Терористичне угрупування “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за теракт в австрійській столиці, Відні”,- повідомляє Reuters. Раніше американська організація «SITE Intelligence group», яка відстежує діяльність терористів в Інтернеті, заявила, що джихадісти назвали стрілянину у Відні «помстою за участь Австрії в американській коаліції проти терористичного угрупування».

За останніми даними, п’ять осіб загинули позавчора пізно ввечері в результаті стрілянини в шести місцях, в тому числі біля синагоги в Відні. Постраждало 14 осіб, в тому числі поліцейський. Один із стрільців був убитий поліцією.

Один з терористів був прихильником угруповання «Ісламська держава». Два громадянина Північної Македонії разом з ліквідованим 20-річним Кутімом Фейзулаєм числяться в списку підозрюваних у теракті в Відні.Як повідомляє портал з посиланням на неназвані джерела, ці особи мали австрійське і північно-македонське громадянство.

Мер Відня Майкл Людвіг повідомив на прес-конференції, що жертвами нападу стали офіціантка і ще три людини, які хотіли провести вечір в центрі міста. Він уточнив, що одна з потерпілих померла в віденській лікарні від ран.