Число померлих в Австрії після вакцинації від COVID-19 досягла 43

Число померлих в Австрії після вакцинації проти нового коронавіруса досягло 43. Однак зв’язку із існуючими препаратами не встановлено. Про це йдеться в звіті Федеральної служби безпеки праці (BASG) за звітний період з 27 грудня 2020 року по 5 березня 2021 року, опублікованому сьогодні.

Минулого тижня австрійська служба епіднагляду повідомила про 41 смерті після вакцинації Pfizer/BioNTech, але знову ж таки ніякого зв’язку не встановлено.

«BASG повідомила про 43 смертельні випадки під час вакцинації проти COVID-19 (42 – Pfizer / BioNTech, 1 – AstraZeneca)», – йдеться в повідомленні. “Згідно з документом, «на сьогоднішній день фактів про вакцину немає, розслідування триває»,- додало інформаційне агентство «ФОКУС».

7 березня Австрія почала розслідування обставин смерті 49-річної жінки після вакцинації лікарським засобом від фармацевтичної компанії AstraZeneca. В якості запобіжного заходу решта запасів цієї партії вакцин використовуватися не будуть. З цієї партії 37 000 доз вакцини були використані без наслідків. Лише близько 6000 доз цього препарату залишилися невикористаними.