В уряді Австралії всерйоз задумалися про скорочення міграції

Міністр внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон нещодавно заявив про необхідність поступового скорочення кількості мігрантів, про це пише The Guardian.

За словами високопоставленого чиновника, окремі міста Австралії переповнені мігрантами настільки, що це починає створювати проблеми для інфраструктури і забезпечення комфортного проживання в цих мегаполісах.

мигранты в Австралии

Також приїжджі люди з інших країн обтяжливі для австралійської економіки і бюджету країни, тому, на думку Даттона, уряд Австралії має прийняти рішення про зменшення числа мігрантів до рівня, який відповідає національним інтересам. Робота в цьому напрямку вже ведеться, уряд скоротив кількість мігрантів, що в’їжджають в Австралію на 100 000 чоловік.

Міністр внутрішніх справ підкреслив, що істотне скорочення імміграції, яке грунтується на цьому факті абсолютно законно, оскільки через переповненість великих міст Австралії рух на дорогах майже блокується, утворюються великі затори, крім цього міські лікарні не встигають обслужити таку кількість пацієнтів.

«Міграційна програма завжди повинна діяти в національних інтересах», – підкреслив міністр, наприклад, відмовлятися від дозволу приїжджати мігрантам, які стають «тягарем» для Австралії на користь людей, які «приносять сюди хороший внесок». Більшість приїжджають на постійне проживання здебільшого намагаються влаштуватися на роботу і жити в Сіднеї та його околицях або в столицях інших штатів, включаючи Мельбурн. Завдання уряду спробувати створити прийнятні умови, щоб мігранти захотіли жити і в невеликих містах.

Джерело: www.eurabota.ua