З США видворять дві сотні тисяч мігрантів

Президент Трамп продовжує агресивну риторику щодо мігрантів. Так, в Білому домі заявили про плани щодо депортації з США близько 200 тисяч мігрантів з Сальвадору – невеликий країни в Латинській Америці.

депортация мигрантов США

9 січня в Адміністрації американського президента заявили про плани позбавити сальвадорців статусу тимчасово захищених осіб. Зазначимо, що кілька сотень тисяч вихідців з цієї країни жили і працювали в Сполучених Штатах на пільгових умовах.

Однак, з приходом до влади Трампа в Департаменті внутрішньої безпеки країни вирішили, що сальвадорцы тепер становлять небезпеку для США. Раніше Трамп закликав Конгрес скасувати лотерею зелених карт. На цьому тижні в Білому домі вирішили позбавити громадян Сальвадора статусу «тимчасово захищених осіб», що автоматично робить їх перебування в країні – не легальним.

Нагадаємо, що сальвадорцы були внесені в категорію захищених осіб у 2001 році, коли на їх батьківщині сталася серія руйнівних землетрусів. Громадянам Сальвадора дали час на те, щоб покинути країну. Сальвадорцы повинні виїхати з США до 9 вересня 2019 року, інакше будуть депортовані.

Джерело: агентство УНІАН
10.01.2018