Болсонара був шокований: Борис Джонсон попросив його доставити їжу в Британію

Президент Бразилії Жаір Болсонару оголосив, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, з яким він зустрівся на цьому тижні в Нью-Йорку, попросив його про «термінову» угоду на поставку продовольства, якого не вистачає в Великобританії.

Звертаючись до прихильників свого щотижневого інтернет-шоу, Болсонару не назвав продукт, але сказав, що він передав прохання Джонсона своєму міністру сільського господарства Терезі Христині.

«Він хоче терміново укласти з нами угоду про імпорт їжі, якої не вистачає в Англії», – сказав він.

Однак посольство Великобританії в Бразилії оскаржило версію Болсонару, заявивши, що те, що сказав президент Бразилії, не було засновано на фактах.

Зростання цін на природний газ змусив деякі британські заводи з виробництва добрив закритися в останні тижні, що призвело до браку CO2.

Британський уряд, який прагне запобігти браку м’яса і птиці, розширив надзвичайну державну підтримку і попередив своїх виробників продуктів харчування, щоб вони готувалися до 400-відсоткового збільшення цін на двоокис вуглецю.

Міністри, в тому числі Джонсон, неодноразово відхиляли припущення про брак традиційних різдвяних страв, таких, як смажена індичка, хоча деякі продавці попереджали про це.

Болсонару сказав, що Джонсон також попросив його допомогти збільшити бразильський імпорт віскі з Великобританії, але додав в соціальних мережах, що це залежить від приватного бізнесу, а не від його уряду.