У Венеції з’явилися «Ангели пристойності»

Інспекторів, які дивляться, щоб приїхали до Венеції туристи вели себе належним чином, називають «Ангели пристойності».

Венеция фото

Працівників інспекції можна дізнатися по білих жилетах на яких написано – #Enjoy Respect Venezia (Насолоджуйтесь, поважаючи Венеції). Вони чергують в найпопулярніших туристичних районах міста, головне завдання інспекторів – стежити, щоб туристи дотримувалися правил пристойності з якими кожен гість старовинного міста може ознайомитися, прочитавши їх на спеціальних щитах і табличках.

«Зрозумійте, мова йде про елементарну повагу до нашого міста, люди все ж повинні дотримуватися правила, — сказала Паола Мар, голова туристичного центру Венеції. «Правила не посилюють виключно для туристів, вони поширюються на всіх, в тому числі і на жителів нашого міста», — підкреслила Мар.

Інспектори наділені повноваженнями виписувати порушникам штраф на суму до 300 євро, а також забороняти винних туристам в’їзд у місто.

З метою зменшити кількість туристів, муніципалітет Венеції прийняв рішення заборонити великим судам підходити до центральної частини міста. Щоб почати діяти ця заборона має бути затверджений урядом Італії.

Для того, щоб розвантажити центр міста, робляться заходи щодо спрямування туристичних потоків в цікаві, але поки що менш відомі райони венеціанської лагуни або на найближчі острови, такі як Мурано і Бурано.

Населення Венеції становить 57 тисяч осіб, а щодня в місто з різних країн світу, в тому числі з України, приїжджає близько 60 тисяч туристів.

Джерело: www.eurabota.ua