Пентагон продасть безпілотники-спостерігачі союзникам в Азії

Пентагон хоче продати країнам, розташованим в Південно-Китайському морі, безпілотні антени ScanEagle. Йдеться про 4 країнах, з якими США об’єднують військове співробітництво.
Як вказують деякі експерти, рішення направлено на Китай і агресивну політику цієї країни по відношенню до інших країн Південно-Китайського моря.
Торговельні відносини між США і Китаєм останнім часом стали напруженими. Це пов’язано з провалом торгових переговорів. Обидві країни ввели мита на свої товари.
«США більше не будуть ігнорувати дії Китаю в Азії, чия стабільність поставлена ​​на карту», ​​- заявив в Сінгапурі глава Пентагону Патрік Шанахан. Представник китайської армії Вей Фенхе, в свою чергу, розкритикував дії США на Тайвані і в Південно-Китайському морі.
Виробником дронів ScanEagle є концерн Boeing Co. Вони повинні бути відправлені, серед інших, до Малайзії, Індонезії, Філіппін і В’єтнаму.
Контракт на поставку «літальних апаратів» для азіатських країн включає в себе поставку запасних частин, ремонт і технічне навчання персоналу.