Туреччина підтвердила перші випадки зараження Mu варіантом коронавіруса

Як повідомив міністр охорони здоров’я Фахредін Коджа, варіант Mu COVID-19 був виявлений, як мінімум, у двох людей в Туреччині.

Вперше виявлений в січні в Колумбії штам Mu був виявлений в 39 країнах і нещодавно був класифікований Всесвітньою організацією охорони здоров’я, як «варіант, що викликає занепокоєння».

На цей варіант припадає менше 0,1% глобальних інфекцій, але за даними ВООЗ, його поширеність в Колумбії і Еквадорі швидко зросла до 39% і 13% відповідно до кінця серпня.

Виступаючи перед журналістами, міністр охорони здоров’я Фахретін Коджа сказав, що Туреччина стежить за ситуацією з новими варіантами, але ніяких нових обмежувальних заходів не розглядається.

Він сказав, що штами Delta і Delta plus на даний час викликають більше 90% інфекцій в Туреччині, але очікується, що ця цифра буде поступово знижуватися в міру того, як вакцинується все більше людей.

«Важливо, щоб ми продовжували дотримуватися правил носіння масок, соціального дистанціювання і правил гігієни до тих пір, поки не буде досягнутий колективний імунітет», – підкреслив він.