Щонайменше чотири людини загинули в результаті вибуху в Кабулі

За словами представника поліції, в мікроавтобусі в переважно шиїтському районі столиці Афганістану вибухнула бомба, в результаті чого загинули щонайменше чотири людини.

Як повідомляє A News, ніхто ще не взяв на себе відповідальність за напад.

Представник поліції Фердаус Фарамарц повідомив, що напад стався в західному Кабулі. Цей район в основному населений етнічною групою хазарської меншини, яка складається переважно з мусульман-шиїтів.

Терористична група ЦАХАЛ підготовила аналогічні вибухи в цьому районі, включаючи напад на два мікроавтобуси у вівторок, в результаті якого загинули щонайменше 10 осіб.

Шиїти становлять меншість в переважно сунітському Афганістані, і місцеве відділення Даіши оголосило їм війну. У заяві, зробленій пізно ввечері в середу, Даіши заявив, що у вівторок стався вибух енергосистеми, в результаті чого більша частина Кабула залишилася в темряві.

Насильство і хаос в Афганістані продовжують наростати, в той час як Сполучені Штати і НАТО продовжують виводити тих, що залишилися 2500-3500 американських військовослужбовців і 7000 союзних військ. Останні війська будуть виведені не пізніше 11 вересня.